Dag 231

Här sitter jag på mitt internatrum i ett land där tyvärr terrorn har nått igen. Igår dog det 147 människor på ett universitet uppe i norra Kenya. Al-shabab har slagit till igen och vi kan undra när det här kommer till att sluta. Det här var den största terrorattacken som skett mot Kenya på 17 år. Attacken var större än mot köpcentret Westgate som skedde för ett och ett halvt år sedan. Det är svårt att förstå att det finns så mycket hat inom vissa människor och att det finns hat mot Kenya där de finns så goda människor. Varje gång man går utanför murarna möts man av glada människor som alltid frågar hur man mår. Det är inte som i Sverige där vi tar upp telefonen varje gång vi möter någon för att slippa att få ögonkontakt och hälsa.
Vi elever får inte gå till vårt stora shoppingcenter som ligger 10 minuter ifrån oss och det har vi inte fått göra på en vecka. De andra shoppingcenter får vi inte heller besöka. Vi får hålla oss borta från stora folksamlingar för att undvika att något skulle hända.
Igår slog de alltså till igen, 147 oskyldiga människor miste sina liv. Än en gång visade terrorn vad de är kapabla till.
Fyfan för terror.
http://www.bbc.com/news/world-africa-32173001

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s